Surfrider Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Surfrider in action Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Surfview Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Teapot at Dfrost Almugar Morokko
Premium Apartment Dining & Living Area - Dfrost Almugar Morokko
Terrace Ocean View - Dfrost Almugar Morokko
Watching Boats Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Watching Rolling Surf Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Catching Waves at Taghazout - Dfrost Almugar Morokko
Van on the Beach Taghazout - Dfrost Almugar Morokko

Frequently Asked Questions

Op deze site kun je de veelgestelde vragen van onze gasten vinden.

Klik op de vraag en vind het antwoord.


Bieden jullie verzekeringen aan voor gehuurd materiaal?

Antwoord   Ja. Voor maar EUR 25 per week bieden wij een verzekering die alle beschadiging of verlies van ons materiaal dekt. Deze verzekering kan betaald worden bij het boeken of tijdens je verblijf. Lees meer over onze materiaal verzekering in de Algemene Voorwaarden.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Antwoord   We raden al onze gasten aan een volledige reis- en ziektekostenverzekering af te sluiten voordat ze naar Marokko afreizen. Dfrost Almugar Surfhuis is niet verantwoordelijk voor verloren/gestolen/beschadigde persoonlijke bezittingen, noch is zij verantwoordelijk voor persoonlijke kwetsuren.

Hebben jullie een surfschool en bieden jullie surflessen aan?

Antwoord   Ja, we bieden surflessen aan. Je kunt lessen boeken als beginner, intermediaire en gevorderde surfer. Onze gediplomeerde surfinstructeurs zullen voor je zorgen. Elke dag bieden we 2 uur surfles en 2 uur vrije surf aan.

Hebben jullie een wasservice?

Antwoord   Onze Surf & Yoga Villa en Villa Surya bieden beide geen wasservice aan door gebrek aan ruimte. Er zijn verschillende lokale wasserettes in de dorpen. We helpen je graag met het vinden van deze plekken.

Hoe goed moet ik kunnen surfen voor ik naar Marokko kan afreizen?

Antwoord   Marokko biedt golven voor elk soort surfer; van beginner tot intermediair, gevorderde of PROs. de meest bekende spot dichtbij ons surfhuis is Anchor Point, 1 van de 50 beste golven ter wereld. Loop naar ons dakterras en bekijk hoe de spot werkt! Andere spots in de buurt van ons surfhuis zijn Killer Point (direct naast onze Killer Point Appartementen), Boilers, Draculas, Laboratories of Slab, Mysteries, Panorama Point, Hash Point (direct onder onze ramen), La Source (direct naast onze Killer Point Appartementen), Banana’s, Devils Rock, Crocros, K11, K12, Imsouane, Tamri Beach en Spiders.

Hoe kan ik het beste naar Marokko reizen?

Antwoord   Agadir is het dichtstbijzijnde vliegveld (op maar 40 minuten rijden van ons huis). Er vliegen veel goedkope luchtvaartmaatschappijen op het Agadir Al Massira Airport vanuit de meeste Europese steden. Zo kun je ons gemakkelijk en snel bereiken.

Het is het makkelijkst om met het vliegtuig naar Marokko af te reizen. Onze gasten vliegen over het algemeen met EasyJet, Ryanair, Transavia, Norwegian Airline, TUIfly en Royal Air Maroc.

Kom je aan in Marrakesh of een ander vliegveld in Marokko, dan kun je met de bus naar Agadir reizen. CTM en Supratours zijn goede busmaatschappijen en rekenen ongeveer EUR 10 pp/rit. Meer informatie kan gevonden worden op www.ctm.ma en www.supratours.ma. Meer informatie is te vinden op onze website onder het kopje locatie.

Hoe kan ik op locatie betalen?

Antwoord   Bij Dfrost Almugar en Villa Surya kun je cash (in Euro of Dirhams) en met een bankkaart betalen.

Hoe zit het met alcohol in een Islamitische land?

Antwoord   In restaurants en bars in Taghazout en Imiouadar wordt geen alcohol verkocht. Wij zijn één van de enige twee locaties in Taghzout met een alcohollicentie. Hierdoor zijn wij bevoegd alcohol aan onze gasten te verkopen. We hebben een bar in onze Surf en Yoga Villa welke fris biertjes van de tap, een selectie aan wijnen, longdrinks en verse mojito’s biedt! Geniet van een heerlijk drankje op ons terras en geniet van het uitzicht op zee!

Hoe zit het met de Marokkaanse detox?

Antwoord   Reizigers die door Marokko reizen hebben helaas soms maagproblemen. Dit kan te wijten zijn aan blootstelling aan een ander dieet en verschillende natuurlijke en onschadelijke bacteriën in de omgeving. Als ontwikkelingsland heeft Marokko echter niet de infrastructuur van Europa en daarom kunnen we af en toe virussen meemaken die door het water overgebracht worden.

Wij hebben extreem hoge hygiënenormen: onze badkamers worden drie keer per dag schoongemaakt en onze keuken voldoet aan alle hygiënerichtlijnen. We zijn er trots op dat we onze gasten uitstekend kunnen verzorgen met vrij verkrijgbare medicijnen bij onze hosts. Houd jezelf gezonde door je handen te wassen en/of een handdesinfecterend middel te gebruiken. Gebruik ook het desinfectiemiddel voor de wc-bril dat in alle badkamers aanwezig is, drink alleen flessenwater (leidingwater is prima om te wassen, tandenpoetsen enz.) en probeer straatvoedsel te vermijden.

Als je je ziek voelt tijdens je reis, laat het onze hosts dan onmiddellijk weten en zij kunnen je helpen met alles wat je nodig hebt.

Hoe zit het met verjaardagsfeestjes?

Antwoord   Surprise*surprise*surprise

Ik kan niet kiezen waar ik wil verblijven - hoe maak ik de keuze?

Antwoord   We hebben verschillende locaties voor verschillende budgetten en privacy niveaus. Bekijk onze verschillende locaties en stuur ons een mail met je twijfels. We helpen je graag met het maken van de keuze.

In er een pick-up service inbegrepen?

Antwoord   Pick-up en drop-off service binnen de regio Agadir (Busstation / hotel / vliegveld Al Massira) is inbegrepen bij een verblijf van minimaal 3 nachten. Bij een korter verblijf vragen wij een vergoeding van EUR 10 pp/rit.

Vlieg je op donderdag op Marrakesh dan bieden wij een pick up service (ook als je niet bij ons verblijft) voor EUR 17,50 pp/rit.

Kom je aan op een andere dag in Marrakesh dan kun je met de bus (CTM of Supratours) naar Agadir reizen. CTM en Supratours zijn goede busmaatschappijen en rekenen ongeveer EUR 10 pp/rit. Als je eenmaal in Agadir (gare routiere) bent aangekomen op het busstation kunnen wij je oppikken en naar het surfhuis rijden.

Indien je liever met meer comfort reist kunnen wij een privé taxi sturen die je ophaalt voor EUR 120 per rit.

Stuur ons een e-mail voor meer informatie.

Is er WiFi beschikbaar?

Antwoord   We bieden gratis WiFi op al onze locaties. De WiFi is niet al te sterk in de meeste gemeenschappelijke ruimtes en is niet te ontvangen in de slaapkamers. Het Marokkaanse internet is niet het beste en het kan gebeuren dat de elektriciteit af en toe uitvalt waardoor er geen internet is voor een aantal uur. We hebben verschillende routers geïnstalleerd om je de beste dekking te kunnen geven die we kunnen bieden.

Is het kraanwater drinkbaar?

Antwoord   Nee. Maar je kunt overal in het dorp en in het surfhuis gebotteld water kopen. Het kraanwater is prima om mee te douchen en je tanden mee te poetsen.

Kan ik alleen naar Marokko reizen; is het veilig?

Antwoord   Je kunt zeker alleen reizen. Marokko wordt gezien als de toegangspoort tot Afrika en heeft een veel hoger veiligheidsniveau dan andere Afrikaanse landen. Een speciale eenheid zorgt voor de veiligheid van de toeristen. Ook als vrouw is het geen probleem om alleen te reizen. Marokko is een erg liberaal en relaxed land. We raden je wel aan om altijd je paspoort en geld in de gaten te houden wanneer je rondreist.

Medische Informatie

Antwoord   Vaccinaties zijn niet verplicht om Marokko binnen te komen. Ook is anti-malaria medicatie niet nodig. We hebben een EHBO doos en onze werknemers kunnen je in geval van nood eerste hulp bieden. Er is een goede pharmacy te vinden in Taghazout welke elke dag open is. In geval van nood zijn er verschillende ziekenhuizen en klinieken in Agadir te vinden. De medische kosten zijn afhankelijk van de behandeling - zorg dat je je reisverzekering hebt geregeld voordat je naar Marokko afreist.

Mijn vriend surft niet, wat kan hij/zij doen?

Antwoord   Als je niet wilt surfen kun je altijd meegaan met de surf safari en volleyballen of voetballen op het strand, wandelen langs de eindeloze kustlijn, yoga beoefenen op ons prachtige dakterras, jezelf verwennen met een massage, snorkelen, rondrijden op quads, paardrijden op het strand, een lokale hammam bezoeken, de souk in Agadir bezoeken of meegaan op een van onze fantastische dagtrips naar Marrakesh, Essaouira of Paradise Valley.

Verzorgen jullie beddengoed en handdoeken?

Antwoord   Hieronder vind je een overzicht van wat wij bieden in elk van onze locaties:

Surf & Yoga Villa Taghazout / Surfhuis Appartementen / Taghazout centrum Appartement & Studio
Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig in elk type kamer.
Er zijn geen strandhanddoeken beschikbaar.

Villa Surya
Beddengoed, handdoeken en badjassen zijn aanwezig in alle kamers.
Er zijn geen strandhanddoeken beschikbaar.

Villa Daya
Beddengoed, handdoeken en badjassen zijn aanwezig in alle kamers.
Er zijn geen strandhanddoeken beschikbaar.

Verzorgen jullie yoga matten?

Antwoord   Ja, wij verzorgen de yogamatten voor je yogalessen met ons. Daarbij hebben wij ook verschillende bolsters, blokken, straps en dekentjes.
Happy Yoga Time!

Waar is Dfrost Almugar Surf & Yoga huis gelegen?

Antwoord   Dfrost Almugar Surf & Yoga huis is gelegen in het kleine vissersdorp Taghazout, 19 km ten noorden van Agadir, in het zuid-westen van Marokko. Het ligt op nog geen 40 minuten rijden van Agadir Al MAssira Airport, waar veel goede luchtvaartmaatschappijen op vliegen uit de meeste Europese steden. Zo is het snel en makkelijk om ons te bereiken!
Taghazout is de meest dichtstbijzijnde plek voor de Europese surfer om het hele jaar door warme, perfect golven te surfen in een unieke cultuur. Het hoogseizoen is van oktober tot april en in juli en augustus. De maanden april - oktober (zomer) zijn perfect voor beginners en intermediaire surfers (3-8 ft / 1-2 meter golven). De maanden oktober tot april, hoogseizoen, zijn perfect voor alle niveaus, beginner tot PRO (alle surfspots werken en er is een heel veel keus!).
Het meest belangrijke is dat ons surfhuis in Taghazout direct aan het strand/de oceaan en de bekende surfspot Hash Point is gelegen. Op nog geen 2 seconden lopen kun je de dichtstbijzijnde surfspot al bereiken! Anchor Point (Marokko’s meest bekende spot) en Panorama kun je zo checken vanaf onze terrassen.
Voor meer informatie en plattegronden kun je de volgende pagina’s bezoeken
  Taghazout Surf and Yoga Huis locatie, Paradis Plage Yoga Villa locatie of neem contact op.

Waarom zou ik naar Marokko reizen, en specifiek naar Taghazout?

Antwoord   Waarom zou ik naar Marokko reizen, en specifiek naar Taghazout?
Taghazout is de meest dichtstbijzijnde plek voor de Europese surfer om het hele jaar door warme, perfect golven te surfen in een unieke cultuur. Voor elk type surfer is er een perfecte surf spot en voor de cultuur ontdekkers is er een brede variatie aan lokale excursies en avontuurlijke dagtrips. Taghazout is perfect om alleen heen te reizen, in een groep, met vrienden of als stelletje.

Bij Dfrost willen wij jou waar voor je geld geven! Kom en ontdek het zelf!

Wanneer is het beste surf seizoen?

Antwoord   Het hoogseizoen is tussen oktober en april en juli en augustus. De maanden april - oktober (zomer) zijn perfect voor beginners en intermediaire surfers (3-8 ft / 1-2 meter golven). De maanden oktober tot april, hoogseizoen, zijn perfect voor alle niveaus, beginner tot PRO (alle surfspots werken en er is een heel veel keus!).

Wanneer zijn we open?

Antwoord   We zijn het hele jaar open. Last-minute drop-in service is van 7.30 - 24.00. Je kunt ook altijd contact opnemen via de online chat op de website of ons een e-mail sturen met je vragen. Als je van tevoren je vakantie hebt geboekt zullen wij je altijd ergens oppikken als je aangeeft dat dit nodig is.

Wat gebeurt er met Kerst en Oud & Nieuw?

Antwoord   In het surfhuis vieren wij kerst en nieuwjaar. Elk jaar hebben we een speciaal feestmenu, vuurwerk, een feest sfeertje en lekker eten. Vier samen met ons Kerst en Oud & Nieuw in de ZON met ontzettend veel SURF!

Wat is de Marokkaanse munteenheid?

Antwoord   In Marokko wordt gebruik gemaakt van de Marokkaanse Dirham (MAD). Sommige winkels en restaurants in toeristenregios accepteren Euro (Meestal staat 1 Euro voor 11 Dirham). We adviseren je geld te wisselen bij aankomst op het vliegveld bij een van de currency exchange offices. Vanaf het surfhuis is de dichtstbijzijnde pinautomaat in Aourir (ook wel bekend als Banana village), wat 5 kilometer verderop ligt. We komen vaak door dit dorp op weg naar het surfen en kunnen hier altijd voor je stoppen. Vanaf Villa Surya is de dichtstbijzijnde pinautomaat te vinden in het Paradis Plage resort, op 5 minuten lopen vanaf de villa.
Wij wisselen geen geld in de surf of yoga villa.

Wat is de tijdzone in Marokko?

Antwoord   GMT (Casablanca)

Wat is er ‘s avonds te doen bij Dfrost Almugar?

Antwoord   In de avond serveren we thee, koffie, Marokkaanse lekkernijen en shisha op ons buitenterras. Er zijn filmavonden in de woonkamer, spelletjes om samen te spelen of je kunt gebruikmaken van de Jacuzzi op het terras en lekker ontspannen en van het adembenemende uitzicht op de oceaan genieten. Eindig de dag met een drankje, kijk naar de vallende sterren en luister naar het geluid van de golven… Er zijn af en toe natuurlijk feestjes en we draaien altijd muziekjes om jou het ultieme vakantiegevoel te geven!!

Wat voor activiteiten bieden jullie aan voor kinderen onder de 6?

Antwoord   Natuurlijk kunnen surflessen worden gegeven van jongs af aan (we raden wel aan dat je kind al kan zwemmen). Wacht je echter liever nog even, dan is er nog genoeg te doen! Ons huis ligt aan een van de grootste zandstranden die je kind wellicht ooit zal zien :)
We bieden geen speelgoed aan, maar geloven dat de kinderlijke creativiteit genoeg vermaak zal bieden!

Wat voor eten is er te vinden in Marokko? Wat voor eten kan ik verwachten in het Surf & Yoga Huis?

Antwoord   Marokko biedt een brede selectie aan heerlijk en gezond eten. De best bekende maaltijd is de traditionele Tajine. Tajine is gekookt in een terracotta pan en bevat vlees/vis/groenten en heel veel kruiden.
In het surfhuis serveren we een mix van Europees en Marokkaans eten; couscous, tajine, curry, pasta, gehakt/vis balletjes, burger night en natuurlijk onze beroemde zondagse BBQ. Ons menu is zo samengesteld dat de surfer elke dag weer genoeg energie heeft om het water in te gaan. De maaltijden worden op een buffet geserveerd en je mag zoveel eten als je wilt. Ben je vegetarische of volg je een speciaal dieet - laat het ons weten en we zorgen dat ook jij heerlijk eten krijgt voorgeschoteld!

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Antwoord   Marokko is een liberaal Islamitisch land waar mannen en vrouwen korte broeken en T-shirts mogen dragen. Zwemkleding en bikinis kunnen gewoon worden gedragen op het strand. We raden je wel aan jezelf wat meer te bedekken wanneer je rond gaat lopen in het dorp. Dit raden wij aan voor je eigen comfort en uit respect voor de lokale religie. Als je in de winter naar Marokko reist raden we je aan broeken en truien mee te nemen, daar het kouder is in de avonden. We zijn direct gelegen aan de Atlantische kust waardoor je ‘s avonds kunt genieten van een fris oceaan briesje.

Wat voor materiaal hebben jullie te huur?

Antwoord   We hebben een brede selectie boards te huur. We bieden softtops in verschillende maten voor beginners en kinderen. Epoxy boards: Shortboards, Fishes, Funboards en Longboards van merken als Sout Point, Walden en NSP. Polyester boards: Shortboards en Fishes welke op maat zijn gemaakt in Spanje met ons eigen Dfrost Almugar Surf & Yoga logo erop. Beschikbaar in alle maten: 5’10, 5’11, 6’0, 6’2, 6’3, 6’4, 6’6, 6’8, 6’10.

Wat voor voltage en stopcontacten heeft Marokko?

Antwoord   Marokko heeft 220 volt en ronde twee-pin stopcontacten. Dit is hetzelfde stopcontact als in meeste Europese landen wordt gebruikt. Als je niet zeker bent wat het is, zoek even een plaatje op op internet. Kom je uit het Verenigd Koninkrijk dan moet je zeker een adapter meenemen!

Wat voor weer is het?

Antwoord   Taghazout staat bekend om de 360 dagen zon per jaar. Het regent bijna nooit, maar ons ‘regenseizoen’ is van november tot maart. In de regio van Agadir is het het hele jaar warm. In het midden van de winter is varieert de temperatuur tussen de 20-30°C overdag en 10-20°C ‘s nachts. De ‘Endless Summer Feeling’.

Wat zijn de paspoort en visum vereisten?

Antwoord   Paspoorten moeten nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in Marokko. Britse en Europese paspoorthouders hebben geen visum nodig bij een verblijf tot 90 dagen. Zij ontvangen een visum bij aankomst in het land. Alle andere paspoorthouders zullen eerst de Marokkaanse Ambassade in hun eigen land moeten raadplegen voor advies.

Welke faciliteiten zijn er te vinden in Agadir?

Antwoord   Agadir ligt op 20 minuten rijden van Taghazout. Je kunt hier alles vinden wat je ook in Europese steden kunt vinden. Er zijn banken, McDonald’s, pinautomaten, winkels, supermarkten, souks (lokale markten), hammams (badhuizen), autoverhuur services, pharmacien, een ziekenhuis, restaurants (Indisch - Sushi - Marokkaans etc.), cafés, bars, nachtclubs en zelfs een Pub voor degenen die een avondje iets meer willen drinken ;)
Agadir is een erg westerse stad, terwijl Taghazout een klein, liberaal Islamitisch vissersdorp is.

Welke faciliteiten zijn er te vinden in Imiouadar (Paradis Plage)?

Antwoord   Imiouadar is een klein dorp met een handjevol kleine winkels waar je de basic selectie kunt vinden van alledaagse benodigdheden. Er zijn een aantal goede restaurants waar je kunt genieten van een traditionele Marokkaanse tajine met rund, vis of groenten. Je kunt ook van onwijs verse visgerechten genieten in Imiouadar, gevangen door de lokale vissers. Er zijn ook veel andere soorten maaltijden te vinden in het dorp. Als je even wilt ontsnappen aan de rust in de villa kun je op dinsdagavond een feestje bijwonen in de nabijgelegen resort. Hier kun je genieten van een glas wijn bij een kampvuur een dansen op de muziek van de DJ.

Welke faciliteiten zijn er te vinden in Taghazout?

Antwoord   Taghazout biedt een brede variatie aan restaurants, cafés, groentewinkels, een vismarkt, souvenirwinkels, een pharmacy, auto/scooterverhuur, kappers en natuurlijk surfshops. Verdere informatie over de surfshops is te vinden onder de FAQ vraag: ‘Zijn er surfshops in Taghazout? Wat kan ik daar kopen?’

Welke taal wordt er gesproken in Marokko?

Antwoord   De officiële taal in Marokko is Arabisch, maar de meeste Marokkanen spreken ook Frans. In Taghazout en andere kleine dorpen spreek de lokale Berber populatie Tamazight, Arabische en Frans. In de meeste toeristische regio’s spreekt de meerderheid van de locals ook een goed woordje Engels. Onze staff spreekt Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Arabisch, Italiaans en Tamazight.

Zijn er surfshops in Taghazout? Wat kan ik daar kopen?

Antwoord   Er zijn een aantal surfshops in Taghazout. Onze eigen Almugar Surfshop heeft een brede selectie kleding, accessoires, wetsuits en surf-, skim- en boogie boards te koop en te huur. Onze shop heeft ook verschillende hardware surfartikelen zoals vinnen, leashes, wax, deck-grip etc. We bieben kwalitatie goede board reparaties voor een goede prijs. We verkopen originele merken zoals Roxy, Billabong, Rip Curl, Al Merrick, Rusty, FCS en meer … Als gast bij Dfrost Almugar ontvang je een 10% korting voucher van de host!

Zijn er surfspots op loopafstand?

Antwoord   Ja! Je kunt vanaf het terras van het surfhuis de trap naar beneden nemen en het water inspringen. Daarnaast zijn Hash Point of Panoramas (Beach en Pointbreak) direct bereikbaar vanaf het surfhuis. Anchor point is maar 15 minuten lopen, Killer Point, La Source en Mysteries (Pointbreaks) zijn tussen de 20 en 25 minuten lopen verderop. Voor meer informatie over de surfspots verwijzen we je door naar de surfschool sectie.


Ask a Question

If your question has not been answered, you can submit your own by using the form below.

Alternatively, feel free to contact us and one of our staff will be happy to assist.