Learning to Surf - Dfrost Almugar Marokko
Surf Lessons - Dfrost Almugar Marokko
Surfing Girl on Wave Taghazout - Dfrost Almugar Marokko
Surf School Excercise - Dfrost Almugar Marokko
Surf School Instructions - Dfrost Almugar Marokko
Surf School Practice - Dfrost Almugar Marokko
Surf School Practicing - Dfrost Almugar Marokko
Surf School Under-Over - Dfrost Almugar Marokko

Surfschool & Alles over Surfen

Onze surfschool bestaat sinds 2008 en heeft honderden surfers voorbij zien komen in ons surfhuis. Voor sommigen is het de allereerste keer met een board in het water, terwijl de meer gevorderde surfers op zoek gaan naar de grote golven.

Onze filosofie is ‘the best surfer is the one with the most fun’. Dankzij ons team gekwalificeerde surfinstructeurs kunnen we je verzekeren dat je de best mogelijke surfervaring zult hebben tijdens je verblijf in Marokko.

We verdelen de groepen op basis van het niveau van de surfers. We hebben twee verschillende surf safari groepen, een groep voor de beginners en intermediaire surfers, en een voor de gevorderde surfers die op zoek zijn naar meer uitdagende spots om hun skills te testen. Ons team surfers kan dankzij hun eigen uitstekende surf skills, hun kennis van de nabijgelegen surfspots en het checken van de surfvoorspellingen, jou elke dag opnieuw gegarandeerd naar de beste spots leiden. Zo kun jij het meeste halen uit de tijd die jij hier hebt. Elke dag wordt er naar de getijden, swell en wind condities gekeken om te garanderen dat je de beste surf krijgt die er die dag is. Onze 4x4s rijden je van van zonsopgang tot -ondergang rond op zoek naar de perfecte golven. Dit team gepassioneerde surfers wil er alles aan doen om te zorgen dat je het meeste uit je tijd in Marokko haalt.

Al onze surflessen duren twee uur en vinden deels buiten het water (waar tips en uitleg over de spot wordt gegeven), maar vooral in het water plaats. We bieden surflessen aan op elk niveau; van beginners tot gevorderde surfers die op zoek zijn naar begeleiding naar de beroemde lokale surfspots. Veiligheid heeft bij ons prioriteit. Na de twee uur les vertrekken we niet direct naar huis, maar is er tijd voor een lunchbreak om daarna nog eens keer zelf het water in te gaan en te oefenen wat je die ochtend hebt geleerd. Onze instructeurs zijn de gehele dag op het strand om je advies te geven en voor je te zorgen.

Onze geduldige en ervaren surfinstructeurs zijn er om jou zoveel mogelijk te leren in een veilige, gezellig en vriendelijke omgeving!


Eerste Keer Surfers

Ons team van vriendelijke surf instructeurs zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw eerste surfervaring er een is om nooit te vergeten! Ze zullen je begeleiden bij de eerste stappen van het surfen, van basis surf theorie tot de praktijk. In deze lessen zul je leren over golven, veiligheid in het water, verschillende soorten boards, peddel technieken en natuurlijk de pop-up. Tegen het einde van je eerste les zul jij hopelijk je eerste (gebroken) golf gepakt hebben - een onvergetelijk gevoel!

Voor beginners en de intermediaire surfers bieden we elke week een surf video sessie op het grote doek in het surfhuis. Aan de hand van deze surfvideo zal een van de surfinstructeurs eventuele vragen beantwoorden.


Groene Golf Surfers

Ons gepassioneerde team surfinstructeurs zal jou helpen de ongebroken, groene golven te surfen! De lessen zullen niet alleen de basics behandelen maar zullen je surfen naar een nieuw niveau tillen. Je kennis over stromingen, verschillende soorten boards, peddel techniek, de pop-up zal worden ververst en je zult tips krijgen over hoe je de groene golven pakt en met succes ‘down the line’ surft en bochten maakt. Onze instructeurs gaan met je mee naar de line-up en geven je vanuit het water persoonlijke tips en adviezen over je techniek. Niets evenaart het gevoel van het surfen van je eerste groene golf!

Voor beginners en de intermediaire surfers bieden we elke week een surf video sessie op het grote doek in het surfhuis. Aan de hand van deze surfvideo zal een van de surfinstructeurs eventuele vragen beantwoorden.


Gevorderde Surfers

De focus van de lessen voor de meer gevorderde surfers zal liggen op Aerials - Bottom Turns - Cut Backs - Round the House - 360 en meer. Onze ervaren surf instructeurs willen je graag helpen jouw surfen naar een hoger niveau te brengen. Hiervoor krijg je persoonlijke feedback met tips en tricks die je mee naar huis kunt nemen. Voorwaarde voor het volgen van deze lessen is dat je moet kunnen duck diven, ongebroken golven moet kunnen surfen, de pop-up beheerst en fysiek fit moet zijn. Deze lessen worden aangeboden afhankelijk van het niveau van de surfers en natuurlijk de surfcondities.


Swell en de Beste Spots

Anchors Point

Live HD Surf Cam of Anchors Point.

Taghazout, Marokko, is wereldwijd bekend om haar constante swell door het hele jaar heen.

De zomermaanden zijn vooral geschikt voor beginners en intermediaire surfers, terwijl de winter de perfecte golven voor elk type surfers biedt - van beginners tot professionals! Lees hieronder meer over Taghazout’s constante swell en andere surfspots in Marokko.

De Surf Spots

Anchors Point

In Taghazout staat deze plek beter bekend als ‘Madraba’, wat komt van het Spaanse woord voor de netten die de vissers gebruiken om tonijn te vangen.

Tijdens de Spaanse kolonisatie werd deze plek gebruikt als haven. De vissers legden elke dag hun netten en ankers over de rotsen uit. Hierom werd de plek ook wel anchor point genoemd. Later hebben surfers de naam voorgoed verandert in ANCHOR POINT. Anchor point is een van de meeste beroemde surf spots in Marokko en is door Surfer Europe uitgeroepen tot een van de 50 beste golven in de wereld.

Anchor point is een hele lange right-hander met een rotserige zandbodem en loopt het best met laagtij met een swell tussen de 3 en 20 voet. De point is maar 10 minuten lopen van ons Dfrost Almugar Surf & Yoga Huis. Anchors is te zien vanaf ons terras en dakterras.

Hash Point

De naam betekent niet dat de pakketjes hash om je heen zullen drijven als je op je plank ligt. Deze spot werd vooral gesurfd door de surfers die de vorige avond zoveel hash hadden gerookt dat ze niet meer naar de andere spots in Taghazout konden lopen.

Hash point is een right-hander die onder de ramen en balkonnetjes in het dorp loopt. Wanneer de swell groot is kunnen we de spray van de golven op ons terras voelen. Dit betekent dat je nergens heen hoeft, deze spot ligt direct aan ons surfhuis. Hash point, met haar rotserige bodem, loopt het best bij hoogtij met een swell van minstens 4 voet, of bij laagtij bij een swell van minimaal 2 voet. We surfen deze spot vooral tussen sessies door, terwijl we wachten op op laagtij voor de andere spots.

Panorama

Panorama is maar 4 minuten wandelen verderop; je zou er zelfs heen kunnen peddelen vanaf ons Dfrost Almugar Surf & Yoga Huis.

Panorama point werkt bij 3 tot 5 voet en kan een snelle golf zijn bij laagtij. Bij hoogtij kun je panorama beach surfen. Prachtige left- en right-handers zorgen voor oneindig veel plezier.

Mysteries

Een right-hander, brekend voor een grote rots die goed loopt bij bij 3 tot 6 voet swell. Het kan een onwijs snelle golf met tubes zijn, pas alleen op bij de take off (deze is op het rif) daarna is de bodem zanderig. Deze spot ligt 15 minuten lopen bij ons surfhuis vandaan.

Killers

Anders dan de naam doet vermoeden, zal deze spot je niet de dood injagen. De naam komt van de killer whales, orcas, die in mei en juni in Noordelijke richting langszwemmen, en in septemer en oktober terugkomen om weer verder naar het zuiden te vertrekken.

De spot is 25 minuten lopen vanaf ons surfhuis en op steenworp afstand van onze killer point appartementen. Deze spot heeft 3 hele lange secties die breken op een vlakke rotsige bodem die vooral goed lopen met laagtij. Bij het surfen van deze spot ben je omringt door grote grotten, zeemeeuwen en andere grote vogels die vanaf de kliffen naar beneden duiken.

La Source

20 minuten lopen bij ons surfhuis vandaan en direct gelegen aan onze killer point appartementen. Een prachtige left- en right-hander die het best breekt bij 3 tot 5 voet en alleen bij hoogtij. Pas goed op voor de scherpe rotsen.

K 17

Is a beach break between Panorama and Crocro. The perfect place for beginners and intermediates, a beach break with many a frame waves.

Crocro

Deze beachbreak kent een aantal verschillende A-frame golven die het beste werken bij hoogtij. Het fijne van deze plek is de verschillende restaurants die aan de spot liggen. Zo kun je tussen je sessies door lekker uitrusten en genieten van een drankje terwijl je de andere surfers bekijkt.

Tip: Ga niet bij het eerste café aan je linkerhand naar binnen. Dit café is duur en de mensen die er werken zijn onvriendelijk. Geniet in plaats daarvan van de andere locale restaurantjes.

Devils Rock

Een golf om echt van te genieten! Wellicht heb je een groot board nodig aangezien het er vaak druk is en de meesten longboards surfen. Deze spot is erg populair bij de locals, deze zijn echter over het algemeen erg vriendelijk en grappig. Probeer tijdens de weekenden en vakanties deze spot te ontwijken aangezien het dan heel erg druk is.

Banana

Bananas heeft zijn naam te danken aan de bananenplantages die direct aan de rivier liggen. Een right-hander die het best werkt bij swell van 3 tot 6 voet. Deze golf breekt mellow bij laagtij en biedt je lekkere lange ritjes.

K 11

Een van de weinige left-handers in de regio. Werkt vooral goed bij hoogtij en begint te breken vanaf de rots. Het kan een mooie holle golf zijn en soms zelfs een tube vormen bij swell tussen de 3 en 5 voet.

K 12

Een andere left-hander die perfect is voor longboarden. Breekt bij swell tussen de 3 en 5 voet.

Boilers

Deze spot ligt op 15 minuten rijden van ons surfhuis. We gaan er vooral heen wanneer het druk is in Taghazout of wanneer de swell niet al te groot is. Deze right-hander met haar scherpe rif beschikt over uitstekende condities om jou holle barrels te geven. De spot is alleen geschikt voor hele goede surfers die het niet erg vinden om af en toe in een zee-egel te stappen. Als je hier gaat surfen raden we je aan niet over de natte stenen te lopen.

Tamri

Het strand van Tamri is 5 km lang en is gelegen op 20 minuten rijden van ons surfhuis. Deze spot heeft een aantal verschillende peaks die vooral goed werken bij hoogtij. Tamri is ons plan B op dagen met heel weinig swell; hier zijn altijd golven te vinden. We komen hier vooral in de zomermaanden. Wanneer de golven wat groter zijn, kunnen ze krachtige barrels vormen.

Imsouane

Op 1 uur en 15 minuten rijden van ons surfhuis ligt Imsouane. De baai, die het beste werkt bij laagtij, staat bekend om de langste longboard golf in de regio en kan krachtige golven produceren wanneer de swell groter dan 5 voet is.

Cathedral, de andere spot in dit kleine dorp, breekt vooral bij hoogtij en heeft een mooie right-hander. Hierdoor is er een mogelijkheid om de hele dag door - van laag- tot hoogtij- te surfen bij een swell van minimaal 3 voet.